Blog

Уран в Телец

Ръководство за Уран в Телец - 2018-2026 г. 

393507 Bull colorful digital art animals ethernet USB wires 748x468

Първоначално Уран навлезе в Телец на 15 май 2018 г., където, поради последващия си ретрограден ход, остана до 6 ноември 2018 г. 

След това, Уран се върна в Овен за последен път на 7 ноември 2018 г., където ще остане до 5 март 2019 г. 

А на 6 март 2019 г. Уран отново навлиза в Телец, но този път окончателно ще остане там за около 6 години – до 7 юли 2025г. 

На по-късен етап Уран започва пътуването си през Близнаци – от 7 юли 2025г. до 7 ноември 2025 г. 

Няколко месеца по-късно Уран се връща обратно в Телец за последен път - от 8 ноември 2025г. до 26 април 2026г. 

Следва окончателното преминаване на Уран в знака Близнаци на 27 април 2026 г., на нов разтърсващ цикъл.  

Космическото пътешествие на Уран през знака Телец, транзитиращ там през следващите 7 години, ще намеси пръста на съдбата, за да предизвика значими промени.

Предстои нова енергийна вълна, която ще принуди колелото на съдбата да се завърти. А къде ще спре, зависи от нашата рождена карта. Време е за пробуждане, и предлагам да отворим очите си, за да се приспособим към виждането на нещата през новата призма. Някои от нас ще спечелят по невъобразими начини, ще изкачат екстремни върхове, докато други ще се спуснат в низините. Играта на живота е на път да се засили по един или друг начин.

В резултат на този важен планетарен ход, много от нас ще променят своите стремежи и посоката, в която вървят. Очертава се едновременно да бъде вълнуващо и страшно.Каквото и да следва, то разбира се, ще бъде нещо, което не сме си и помисляли. От Уран можем да очакваме неочакваното.

Тази планета променя знака си едва на всеки 7 години, носейки големи промени. Нейните поврати се усещат както на личностно, така и на глобално ниво. На индивидуална степен, Уран в Телец сочи онази област от нашия живот, която се нуждае от радикална реформация или пробуждане. До като в световен мащаб, изкристализират  събития и казуси, необходими за да продължим еволюционното си развитие. И те са в унисон със знака Телец. 

Уран е великият подбудител, който със задоволство отваря очите ни наистина широко, за да видим нещата по съвсем нов начин. 

Той е блестящ, хаотичен и катострофален. Уран иска свобода от статуквото и няма да се спре пред нищо. Неговото мото е промени се или ще бъдеш променен - без да те питат. Иронията на Уран в Телец е, че Телецът по правило мрази промяната. Това е знак, който е фиксиран по пътя си и не иска да помръдне за нищо и никого.

Готови или не - предстои нещо коренно различно и това, което ще се случва оттук на сетне, със сигурност ще намери своето място в историята. Когато Уран иска да ни разтърси - той го прави доста силно. А промяната е в основата на неговата сюжетна линия. 

7 the 2 mindset e1422025306706

Ето и някои теми, които ще бъдат на фокус по време на транзита на Уран в Телец: 

Промени, свързани с валутите и банките

Тъй като Телецът управлява парите и банките, вероятно е да възникнат реформи в тази сфера. Вече сме свидетели на промяна в кешовите разплащания по цял свят. Все повече хора се преориентират към електронното банкиране и онлайн плащанията. Вниманието се насочваи към нерегулираното царство на биткойните и различните криптовалути ... и навярно ще нарастне, за добро или лошо. Възможно е част от финансовите системи да бъдат сринати, за да бъдат изградени отново, но по нестандартен начин. 

Промени в начина, по който харчим парите си

Като се има предвид, че Телецът преценява стойността, въпросите около това, кое е важно и кое не чак толкова, най-вероятно ще са на фокус. 

Продължаване на промените в климата

Всички знаем, че Земята претърпява изменения. Човешката раса я е използвала и е злоупотребявала прекалено дълго с нея и сега тя ни се отплаща. Може да очакваме неблагоприятни природни явление в резултат на преминването на Уран през земния знак Телец. Важният зов за събуждане в това, което причиняваме на нашата планета, ще стане очевиден. 

Промени в земеделието и консумирането на храни

Вероятно ще се стигне до значимо развитие и напредък - особено при добитъка, като се има предвид, че Телецът е знакът на бика. Можем да наблюдаваме и повече домашно производство на храна. Възможно е някои хора да се откажат от консумацията на месо. 

stars

Уран преминава през хороскопа и носи освобождаване и промяна чрез разрушаване на застоялата енергия. В фиксирания земен знак на Телеца, структурите на нашия живот, които са най-физически, заземени, с други думи – „неизменими”, могат да претърпят големи повратности. Това в дейстителност е в наша полза, тъй процесът на постигане на прозрение чрез разрушения и разочарования, ни осигурява необходимия катализатор за растеж и положителна промяна. Дори най-хаотичните и необичайни уранови изживявания, в крайна сметка се оказват полезни в дългосрочен план и поради тази причина, Уран може да се приеме като "благотворна" планета.Той е доста отдалечен от Земята и се движи сравнително бавно. Цикълът му е 84 години, така че за повечето от нас този новаторски и освободителен транзит ще бъде еднократно преживяване! За да получим по-пълна картина в тази обща прогноза, е необходимо да разгледаме ефекта от транзита на тази планета върху Асцендета, Слънцето и Луната. За целта можем да прочетем информацията за тези наши 3 астрологични знака: 

 

 ОВЕН

Уран в Телец може първоначално да се усеща като облекчение от Овните, хората с Луна в Овен и тези с Асценент Овен, тъй като той прекара последните 8 години преминавайки през техния знак и най-накрая продължава на татък! Докато Уран започва да напуска огнената ви натура, нещата могат да започнат да се успокояват през първите няколко години, докато работите по интегрирането на промените, предизвикани от този освободителен, животопроменящ транзит! За тези от вас, които са с Асцендет Овен, това влияние може да доведе до внезапно желание за по-голяма финансова и материална независимост. Вътрешните разочарования, заедно с мощните проблясъци на прозрение, ви сигнализират да се съсредоточите върху областта от необходима промяна. Промените в благосъстоянието и ценностната система на човек са често срещани в такъв период - както положителните, така и отрицателните. Може да започнете да печелите финансови средства по необичаен начин или пък да губите пари, също толкова бързо и при странни обстоятелства. Ключът тук е да обърнете ситуацията във ваша полза и да преоцените парите, инвестициите и притежанията си. Необходимо е да избягвате съмнителни и нерентабилни сделки. С течение на времето този транзит вероятно ще промени вашите ценности и убеждения, касаещи се до парите. Моментът е повече от подходящ за развитие на собствен бизнес или за драстична промяна, позволяваща ви да работите по-независимо. Печеленето на пари чрез Уранови дейности, като технология, наука, астрология, астрономия или независим бизнес чрез интернет, са подходящи в този момент за вас, стига да сте склонни към тях. 

ТЕЛЕЦ

Този транзит неминуемо ви носи революционно преосмисляне, разтърсвайки ви от самодоволството и рутината във всички области на живота! Уран, поставен във вашия знак, би могъл да доведе до значителни промени във вашата личност, както и в начина, по който другите ви виждат. Това вероятно се дължи на значителното преобразяване (особено за тези с Асцендет Телец) или на новооткритат увереност и способност да бъдете самия себе си. Докато преминавате през дълбока лична трансформация по врме на този дълъг транзит, респективно се променят и взаимоотношенията ви. Изпитвате желание за по-голяма лична свобода и е възможно прекратяване на връзка с хора, които са твърде контролиращи или осъждащи вашите избори. Възниква необходимост от свобода да изследвате нови граници, да се разбунтувате срещу покорството и да изразите ярката си индивидуалност. В този период сте изправени пред своите остарели устои и принципи за живота, които вече на са актуални и не ви служат, които обаче, някога сте смятали за непоклатими. Онези от вас, които остават твърди и непреклонни в лицето на промяната, могат да имат трудности. За хората от зодия Телец, предстоящите 7 години могат да доведат до съществена промяна в кариерата, призванието  или авторитета. Възможни са разочарование и нетърпимост към старите, ограничаващи модели на поведение и убеждения, и по-голямо желание за независимост, тъй като трансформациите, които настъпват, ви принуждават да се вгледате дълбоко в себе се и да се свържете с истинската си цел в живота. Тези, които имат Луна в Телец, могат да очакват изненадващи промени в дома или семейния живот – особено, свързани с майката. Емоциите са наситени, което води до по-голяма сензитивност и чувствителност. Този транзит обикновено се свързва с неочаквана промяна на семейната структура. Тъй като Луната има връзка с паметта и традициите , може да се окаже по-лесно да се освободите от старата емоционална обусловеност, да ограничите поведенческите модели или несъзнателните рутинни действия. 

БЛИЗНАЦИ

Уран в Телец дарява Близнаците с много по-фин, подсъзнателен, духовен ефект. Този транзит би могъл да им донесе живи, необичайни и направо пророчески видения и проникновения чрез сънища или духовни практики - така че обръщайте специално внимание на това, което се случва зад завесата! На по-физическо ниво Уран е способен да привлече неочаквани развръзки и кармични ситуации. Не е изключена възможността от посещение на болници, затвори, манастири, ашрами, храмове, центрове за духовно развитие. Скритите врагове могат да ви причинят страдание, а тайните, които пазите дълбоко, да излязат на повърхността по необичаен и неочакван начин. Макар да има потенциал за някои физически прояви на тази бунтарска енергия,  тясно свързана с Уран, по-голяма е вероятността да се реализира по един по-фин, подсъзнателен начин, през този 7 годишен транзит. Това е отлично време за работа чрез подсъзнателни импулси, преди Уран да навлезе във вашия знак, през 2025 година. 

РАК

За Раците и хората с Асцендент Рак, Уран, може да донесе много ползи чрез драматични и изненадващи промени в надеждите, мечтите и очакванията! За тези, които са работили усилено, за да направят необходимите реформи, за да се освободят от потисническите окови на правилата и йерархията по отношение на кариерата, упоритите усилия могат да започнат да ви се отплащат по неочакван начин през следващите 7 години! Влиянието е и върху вашите приятели, социални групи и каузите, в които участвате. Поради ексцентричното влияние на Уран в тази област от живота, бихте могли да се окажете привлечени от необичайни организации и алтруистични подбуди, които се простират далеч отвъд сегашната ви парадигма. Нови приятели могат изненадващо да променят изцяло вашия светоглед, чувството ви за идентичност и впоследствие начина, по който взаимодействате със света като цяло. Възможно е непредвидено да отпаднат стари приятели, в случай, че сте допуснали до себе си подтискащи, обременяващи и осъдителни хора. За тези, които имат Луна в Рак, Уран в Телец би могъл да благоприятства емоционалното ви състояние, връзката с вашето семейство (особено с майката) или мястото ви на живеене. 

ЛЪВ

Този транзит води до големи промени в успеха, кариерата, репутация и пътя в живота на Лъвовете и хората с Асцендент  Лъв! За всички фиксирани знаци това е период, който променя живота ви, предизвиква ви да станете по-освободени и независими във вашите житейски решения и стремежи към успеха. Вътрешните разочарования, заедно с мощните проблясъци на прозрение, ви сигнализират да се съсредоточите върху това къде е най-необходима промяната. При екстремни обстоятелства може да възникнат инциденти, за да наложат промяна или решение, така че внимавайте, когато този аспект е точен. Вероятността да доведе до значителна промяна в кариерата, която позволява по-голяма независимост в работата ви, е висока. В този период може да се събуди чувство на безсилие, раздразнение и бунт, тъй като желанието за независимост се обостря. Уран е способен да доведе до трудности и неочаквани ситуации, свързани с бащата и други авторитетни фигури в живота ви. За гордият Лъв, този аспект би могъл да предизвика колебания в самочувствието, а също и до изненадващи приливи на вдъхновение и енергия, които сякаш идват от нищото! За тези, които имат Луна в Лъв, са характерни необичайни промени (както положителни, така и отрицателни), свързнаи с имотите, децата, семейството и домашните любимци. Това често е индикация за  преместване на далечно разстояние или значителна промяна в семейната структура. Може да откриете, че желаете по-голяма свобода в житейския път, пътешествия по света като номад, или просто прекрояване на дома. Тези промени са резки и са най-важни в годините, когато Уран преминава през точния градус на вашата Луна. Както винаги при аспектите му, се чувствате объркани и смутени, но в крайна сметка, резултатът е положителен. Ще се почувствате по-отворени и освободени в областите на живота, които са засегнати от този транзит. 

ДЕВА

Под влиянието на Уран, Девите и хората с Асцендент Дева, могат да се окажат изправени пред нови вълнуващи възможности за обогатяване, чрез опита! Добре е да сте с отворен ум, докато Уран се движи през земния знак Телец, защото много утвърдени вярвания и философии ще се променят (и то осезаемо). Неочаквани възможности за пътуване или висше образование могат да възникнат през следващите 7 години! Не е изключено да се почувствате привлечени от необичайни философски възгледи или ексцентрични учители по това време, които обаче ще предизвикат сегашната ви парадигма и перспектива за живота! Тъй като Уран е в хармоничен аспект с вашето Слънце или съответно  Асцендент, много лесно ще достигнете свободата, която ви зове. Може да жадувате за промяна в призванието, която благоприятно да постигнете. За тези с Луна в Дева, е вероятно да настъпи свободоносна промяна в мястото на живеене, емоционалното изразяване или цялостното усещане за комфорт, безопасност и благополучие. Ще се почувствате много по-удобно, разпервайки крилата си и летейки извън обичайната си зона на комфорт. Това е прекрасен транзит за постигане на положителни промени и може да донесе ползотворно семейно преструктуриране - може би дори нов член на семейството (било то дете или нов домашен любимец). 

ВЕЗНИ

За Везните и хората с Асцендент Везни, този транзит би могъл да доведе до неочаквана борба за власт. Възможно е да се появят внезапни събития, носещи трансформация и власт. Репресирани емоции, страхове или психологически травми, са на път да изплуват по необичаен начини, за да бъдат примирени и освободени. Получавате възможност да овладеете собствената си сила. Уран ви приканва чрез новаторство да поемете контрола над областта на живота, от която неволно сте абдикирали. От друга страна, ако злоупотребявате с властта си, Уран ще ви разтърси от този ненужен поведенчески модел, водейки до значителен обрат в начина, по който действате в света. Не са изключени внезапни, неочаквани печалби или загуби от инвестиции, данъци, общи финанси или наследство. Поемането на нов дълг в този период, е рискован за бизнеса, а старите дългове може да се появят неочаквано, за да бъдат изплатени.  

СКОРПИОН

За Скорпионите и хората с Асцендент Скорпион, този транзит вероятно ще промени драстично техните партньорства. За тези от вас, които не сте обвързани, това може да доведе до неочаквани взаимоотношения с необичайни партньори, които се появяват изневиделица, за да разтърсят чувството ви за идентичност! Има опасностот от скандални любовни или бизнес отношения, които са в разрез със социалните норми! А тези партньорства може да са малко нестабилни, завършвайки рязко или на приливи и отливи. За тези, които вече са обвързани, ако са щастливи в настоящите си отношения и нещата вървят добре, може да се окажат изправени пред необходимостта да променят връзката си. Този транзит често кара единия или и двамата партньори да станат по-независими, да имат нови интереси или хобита. Да се променяте заедно е по-добре, отколкото да се променяте по отделно, при тези обстоятелства - важно е да се намери баланс между подкрепата на партньора при преследването на новите ви интереси (колкото и необичайни да изглеждат), и свободата да разпервате крилата си! Но ако се намирате в потискаща и обременяваща връзка, този транзит ще премахне наложените  ограничения, като ги направи напълно непоносими! Фрустрацията, причинена от усещането, че сте в клетка, може да доведе до заблуда на единия или и двамата. А това би могло да означава край на една връзка, но само ако е наистина необходимо! За тези с Луна в Скорпион, Уран в Телец има за цел да разбие остарелите, лишени от смисъл и емоционален заряд модели. На лице е необходимост от промяна в обкръжаващата среда или динамика в  семейството, за да се осъществи трансформацията. 

СТРЕЛЕЦ

Желателно е да действате по-независимо и да промените значително ежедневието и здравословните си навици, по време на този 7-годишен транзит. Може да имате трудност с рутинните задължения, тъй като правенето на едно и също нещо, неминуемо води до отегчение, под влиянието на Уран. Имате нужда от гъвкавост и суверенитет в работата и повече интелектуални стимули в ежедневния си опит. Възможно е да възникнат неочаквани ситуации, при които колегите или работното ви място ще ви накарат да промените навици си. Този транзит може също да показва смяна на работата или професията. Ако случаят е такъв, крайната цел на тази промяна е освобождението, чрез по-голяма независимост и разнообразие в службата ви. В случай, че възникнат здравословни проблеми през периода, е необходимо да мислите извън рамките и да изберете алтернативни и нетрадициони подходи за лечение. Този транзит може да доведе до желание за нови, по-вълнуващи практики или иновативни здравословни режими. Особено при хората с Асцендент Стрелец, е полезно да опитат нови начини за детоксикиране на тялото чрез движение, хранене или добавки. 

КОЗИРОГ

През последните 8 години, преминаването на Уран през Овен, разтърси основите на вашия дом, семейство и място на живот (особено за всички вас, Козирози) и самата ви идентичност беше трансформирана в голяма степен! С преместването на Уран в Телец, на фокус застават романтиката, децата, личното творчество и забавлението. Можете да очаквате много по-леко, по-страстно и вълнуващо преживяване през следващите 7 години. Уран ви носи нови, по-индивидуалистични и необичайни форми на самоизява. Възможно е да се отдадете на изненадаща романтика с партньора си, да подправите любовния си живот по необичаен начин. Това може да ви накара да разширите хоризонтите си, когато става въпрос за срещи и вълнуващ любовен живот. Може да се насладите на любовни афери и флирт, вихрушка от вълнение и нови преживяваня. За тези, които имат деца, транзитът носи промени в родителския ви стил, като насърчаване на по-голяма самостоятелност у детето ви. През следващите 7 години наследниците ви могат да станат малко по-бунтовни, за да утвърдят нуждата си от независимост. Ако пък нямате деца, този транзит понякога носи неочаквана бременност, затова бъдете особено предпазливи, ако това не е нещото, към което се стремите!За тези от вас, които имат Луна в Козирог, периодът носи вълнуващи възможности за промяна в местожителството, положителни промени в семейството, или нов начин за разбиране и преживяване на вашите емоции и интуиция. Възможно е засилване на интуицията - като светкавица, която променя вашата перспектива и ви кара да направите необходимите, позитивни промени в живота си. 

ВОДОЛЕЙ

За Водолеите и хората с Асцендент Водолей, транзитът на Уран в Телец, им носи големи промени в корените! Възможно е да изпитате внезапен порив да се преместите на далечно място или дори да пътувате по света, живеейки като номад! Ако решите да си останете в родното място, може да се почувствате неспокойни и разочаровани от монотонността, и да ремонтирате дома си, само и само да внесете промяна в енергията. Въпросите и напрежението между членове на семейството, които са били потискани и омаловажавани, вероятно ще изкристализират по неочакван начин, което в крайна сметка ще доведе до решение на проблемите и чувство за освобождение. Крайната цел на този транзит е да ви отърси от застоя, свързан с вашия дом и семеен живот, да си извоювате по-голяма свобода и да се почувствате независими в тази област на живота!За тези с Луна във Водолея, Уран в Телец ще внесе промени в семейния живот. Възможно е да почувствате нестабилност във вашия вътрешен свят - променливи емоции и необичайно безпокойство. В същото време може да се засили интуицията ви, с проблясъци на прозрение, идващи от нищото, за да промените вашата перспектива и да ви накара да вървите напред с положителни промени. Крайната цел на този транзит е да ви остави с вътрешно чувство за независимост и да внесе освобождение от остарелите модели и емоционално робство. 

РИБИ

За Рибите и хората с Асцендент Риби, този транзит е свързан с необичайни идеи, шокиращи хрумвания и проблясъци на вдъхновение, нови начини на изразяване чрез засилена комуникация. Хаотични, непредсказуеми и резки промени могат да възникнат чрез общуване, пътуване на къси разстояния (особено с кола) и взаимодействие с близки приятели и роднини. Следващите 7 години също биха могли да доведат до изненадващи откровения, свързани с вашите братя и сестри – преосмисляне на връзката ви. Възможно е да ви се стори, че сте изправени пред тонове нова информация, да започнете да мислите за света по нови начини. Вашите стари разбирания са сериозно оспорени, което ви кара да се заемете с нови каузи и да придобиете вълнуващи умения. Този транзит е отличен за изучаване на Уранови дейности като науката, технологията или дори астрологията! Крайният резултат е нови, по-уникални интереси.За тези, които имат Луна в Риби, Уран в Телец е благосклонен към тях.  Дарява с положителни промени в емоционалното състояние, във връзката със семейството (особено с майката) и в местоживеенето.